Keurmerk webwinkel
5/5

Kruiden en specerijen bewaren, hoe doe je dat het beste? Welke tips raad ik je juist wel aan en welke absoluut niet? Iedereen wil zijn of haar kruiden en specerijen zolang mogelijk en goed bewaren. In deze blog ga ik jullie dit uitleggen en daarnaast deel ik nog een kleine tip voor tijdens het koken!

De do’s:
Ten eerste: kruiden en specerijen bewaar je altijd op een donkere plek. Bijvoorbeeld in een keukenkastje. Het liefst niet direct in de buurt van de hitte van het gasfornuis of bijvoorbeeld de oven.

Ten tweede: bewaar je kruiden en specerijen in glazen potjes. Hierdoor blijven de kruiden zo lang mogelijk goed. Niet alleen hou je dan zo lang mogelijk de beste kwaliteit en smaak, maar het staat natuurlijk ook erg leuk in de keuken. Bij ons in de kraam verkopen wij eventueel ook losse potjes of leuke cadeauverpakkingen met één of meerdere gevulde glazen potjes met specerijen.

En dan zijn er natuurlijk nog de don’ts, wat moet je absoluut niet doen?
Zet je kruiden vooral NIET bij een zonnig raam of bij de hitte van het gasfornuis! Dit zorgt er onder andere voor dat de kruiden uitdrogen, iets wat je absoluut niet wilt.

Last but not least: een tip voor tijdens het koken!
Het is belangrijk om je kruidenpotjes niet boven de pan te houden, door deze warmte kunnen je kruiden uiteindelijk in het potje gaan klonteren en de smaak verliezen. Het beste is om met een lepeltje of met je vingers de kruiden uit het potje te halen en dan in de pan te doen. Warmte, licht en vocht zijn namelijk allemaal vijanden van je heerlijke smaakmakers! Met bovenstaande tips hou je de kwaliteit het beste!

Heb je na deze blog vragen? Neem dan gerust contact met mij op. Graag tot ziens op de markt!

Kruiden bewaren
De waardering van megrokruiden.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 60 reviews.